Du er her: 
fredag16okt2020

Beethoven festival - 9. og 10. violinsonate, 1. cellosonate

fredag16okt2020 kl. 19:30 - 20:30

Ved festivallens sidste koncert spilles 9. og 10. violinsonate af Ashely Tong og Anna Egholm. Rasmus Støier spiller Beethovens 1. cellosonate. Da dette er en længere koncert, serverer kirken et glas vin i pausen.

Alle violinsonaterne er blevet akkompagneret af Jonathan Siahaan. Han er en ung dansk pianist, der er bosiddende i København og i øjeblikket studerer i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Jens Elvekjær. Han begyndte at spille klaver i en alder af seks år hos den japanske lærer Kyoko Kato og tre år senere hos den russiske lærer, Bella Zapolski. I en alder af 12 havde han sin første debut med Copenhagen Festival Orchestra, hvor han spillede Chopins Klaverkoncert nr. 1.

Jonathan Siahaan har vundet flere danske konkurrencer, herunder førsteprisen i Steinway Klaverkonkurrencen, guldmedalje i Berlingske Tidendes klassiske musikkonkurrence, førstepris i 'Spil for livet', der blev sendt på dansk tv, og 1. præmie i DKDM's klaverkonkurrence i 2016 og 2018. Han har optrådt som solist med orkestre som Odense Symfoniorkester, Danmarks Underholdningsorkester og DR SymfoniOrkestret og havde sin første solitale i Tivoli Koncertsal, København i 2012 i en alder af 22, som blev rost af pressen.